Advertentie

Softonic-recensie

Chatten via Facebook

Facebook Messenger is een stand-alone app waarmee je chat met je Facebook-vrienden en berichten stuurt naar alle contacten op je telefoon.

Praat met iedereen

Met Facebook Messenger klets je zowel met je Facebook-vrienden als mobiele contacten, één op één of in een groeps-chat. Je contacten zien ook waar je je op dat moment bevindt.

Omdat Facebook Messenger zich puur richt op het versturen van berichten, ziet de app er wellicht een beetje simpel uit. Het werkt echter bijna hetzelfde als andere berichtenapps en heeft daarbij ook lokatiediensten. Met de groeps-chat klets je met meerdere gebruikers tegelijk in één venster.

Heb je sms ingeschakeld, dan kan je met Facebook Messenger ook contact leggen met de mensen in het adresboek van je telefoon. Zo stuur je berichten naar alle contacten in je telefoon en is de app niet meer beperkt tot je Facebook-vrienden. Facebook-vrienden krijgen een blauwe tekstballon, overige contacten een groene. Klaar met kletsen? Dan veeg je het icoontje van je scherm.

Facebook Messenger ondersteunt ook de zogenaamde stickers. De basiscollectie is prima, maar wil je meer, dan kun je die altijd achteraf kopen en zo je gesprekken nog meer opleuken.

Makkelijk te gebruiken dankzij de Chat Heads

De interface is makkelijk te gebruiken en heeft dezelfde stijl als de Facebook app voor Android. Facebook Messenger maakt gebruikt van de zogenaamde Chat Heads. Krijg je een bericht van iemand terwijl je iets anders doet op je telefoon, dan verschijnt er een cirkel met het gezicht van je contact erin op je scherm. Door daarop te tikken open je het gesprek.

Het ontwerp van de interface is helder en overzichtelijk. De blauwe menu's en groene meldingen zijn duidelijk zichtbaar op de witte achtergrond. Door het subtiele uiterlijk van de app komt de nadruk meer te liggen op het gesprek zelf.

Onze mening

Met Facebook Messenger chat je makkelijk met al je vrienden, of ze nu Facebook gebruiken of niet.

VOOR

  • Groeps-chat
  • Lokatiediensten
  • SMS threads
  • Mogelijkheid tot gesproken berichten

TEGEN

  • Alleen toegang tot Facebook- en sms-contacten

Oudere versies

Ook beschikbaar voor andere besturingssystemen

Programma is beschikbaar in andere talenBeoordelingen about Messenger Text and Video Chat for Free

Heeft u geprobeerd Messenger Text and Video Chat for Free? Wees de eerste om uw mening te verlaten!


Advertentie

Verken Apps

Advertentie

De wetten inzake het gebruik van software verschilt per land. We moedigen het gebruik van dit programma niet aan of keuren het niet goed als het in strijd is met deze wetten.